Ledikantjes van onder andere Leander.

Ledikantjes van onder andere Leander.

Toon 1 - 1 van 1
More filters

Een mooi bed is echt een eyecatcher in je kinderkamer. De designklassiekers van Leander zijn echt prachtige items voor in de baby- of kinderkamer. Een juniorbed is een mooie tussenstap om niet direct te verzuipen in een eenpersoonsbed. Wij zijn constant op zoek naar de meest trendy maar vooral ook kwalitatief prachtige bedjes om kinderkamers mee te verfraaien. Eigenlijk willen we ze allemaal zelf hebben. Wil je graag persoonlijk advies hebben? Bel of mail ons en we plannen een telefonische afspraak met je in. 

Kies het juiste ledikant

Als er één item is in de kinderkamer waar je een goede, bewuste keuze voor wilt maken dan is het het ledikant. Niet alleen bepaalt de gekozen kleur en stijl voor een groot gedeelte het interieur van de kamer, het is vooral belangrijk dat het een comfortabele en veilige slaapplaats voor de kleine is. Bovendien moet het meegroeien met de eisen en vaardigheden van je kind zodat het op elk moment praktisch en veilig is.

Veiligheid en geborgenheid

Voor de allerkleinsten is het belangrijk dat ze niet per ongeluk het bed uit rollen. De spijlen rondom het ledikant zorgen ervoor dat ze op het matras blijven liggen, zonder de kanten compleet af te sluiten. Spijlen met ruimte er tussen is ook handiger voor de ouders: je kunt ze in de gaten houden zonder er van bovenaf in te moeten kijken; en het is ook leuker voor de baby omdat er wat te zien is wanneer ze wakker zijn.

Een in hoogte verstelbare bedbodem is ideaal om het kind in bed te leggen zonder diep te hoeven bukken. Het Oliver Furniture ledikant heeft bijvoorbeeld 2 mogelijke posities voor de bodem.

Voor extra veiligheid kun je de binnenrand van het Leander ledikant voorzien van een zachte bumper, hierdoor voorkom je onbedoelde botsingen met de zijkanten.

Duurzaamheid

Iedere fase van het jonge leven heeft zijn eigen uitdagingen en beperkingen. Aangezien deze fases vrij snel gaan is het niet handig om elke keer een nieuw bed te kopen dat alleen voor die korte periode gebruikt kan worden. Om deze reden zijn de meeste ledikanten multifunctioneel zodat ze langere tijd mee kunnen gaan.

Baby's moeten vooral beschermd worden tegen rollen, vandaar de spijlen aan de zijkanten. Zolang ze zich nog niet zelf omhoog kunnen werken, is het veilig en beter voor de verzorgers om de bedbodem hoog in het bed te zetten.

Wanneer de baby zichzelf op kan trekken en kan staan, kan de bedbodem verder naar beneden gezet worden. En zo gauw de peuter groot genoeg is om zelf uit bed te komen, kunnen de zijkanten verwijderd worden. Als het ledikant voorzien is van een manier om de bedbodem langer te maken, kan het eenvoudig omgetoverd worden in een juniorenbed zodat het nog langer meegaat. Bij het merk Leander is dit mogelijk met een apart aan toe schaffen extension kit; zo kan je kindje tot ongeveer de leeftijd van 7 in dit bed blijven slapen. 

Stijl en design

In moderne kinderkamer interieurs zie je, net zoals bij volwassen interieurs op dit moment, veel Scandinavische invloeden. Dit is niet zo verwonderlijk aangezien veel van de kenmerken hiervan overeen komen met traditionele karakteristieken van kindermeubels:

  • neutrale kleuren: voor de allerkleinsten is de wereld vol nieuwe indrukken. We kiezen er daarom voor om ze te omringen met zachte kleuren zodat ze niet al te heftige impressies opdoen.
  • natuurlijke materialen: in het begin van hun leven zijn baby's extra gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom is het het beste geen kunstmatige materialen zoals plastic te gebruiken. Ledikanten gemaakt van hout zijn veiliger en bovendien duurzamer.
  • hoge kwaliteit: je wilt ervan op aan kunnen dat de meubels goed in elkaar gezet zijn zodat ze tegen een stootje kunnen en zodat ze veilig zijn.

Ons aanbod ledikanten bestaat uit de beste merken die deze eigenschappen combineren in stijlvolle, exclusieve producten. De meeste zijn leverbaar in verschillende, lichte, kleuren zodat je ze gemakkelijk kunt combineren met de rest van het interieur.

Een echt bed voor grote kleintjes

Vanaf ongeveer twee jaar kunnen kinderen in een bed slapen. Belangrijk is dat ze er zelf aan toe zijn en dit aangeven bijvoorbeeld door zelf uit hun ledikant te klimmen. Zeker als ze erover praten dat ze in een ‘groot bed’ willen, is het tijd om de overstap te maken. Vind je een volwassen bed nog wat te groot, dan is een ideale oplossing een zogenaamd juniorbed. Na een paar jaar kunnen ze dan verhuizen naar een tienerbed of een echt volwassenbed.

Juniorbed

De overgang naar een bed kan erg spannend zijn voor een peuter: voor sommigen is het leuk-spannend omdat ze nu ‘groot’ zijn, voor anderen kan het eng-spannend zijn omdat ze de geborgenheid van het ledikant missen. Mocht jouw kleintje nog niet helemaal zeker van de overstap zijn, dan is een juniorenbed met veiligheidshekje, zoals het Oliver Furniture juniorbed, een goede oplossing. Hierdoor kunnen ze wel in een bed slapen maar kunnen ze er niet uitvallen.

Is je kind klaar voor een echt bed dan is de Classic lijn van Leander perfect. Je kunt dit ledikant gebruiken vanaf baby (ledikant) en kan daarna in een handomdraai veranderd worden in een peuterbed. Door een extra extensieset te kopen kun je het ledikant zo ombouwen naar peuterbed. Met het klassieke design echt een prachtig bed voor in de kinderkamer. Cozykidz verkoopt ook de matrassen van Leander die perfect in het ledikant en later ,met uitbreiding, in het peuterbed. 

Sebra meegroeidbed een zeer praktische oplossing: het kan in een handomdraai veranderd worden van een ledikant in een bed door de bodem uit te schuiven en de zijkanten met spijlen te verwijderen. De bedbodem wordt op die manier verlengd van 110 cm tot 150 cm. Op die manier groeit het als het ware mee met je kind. Het is bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar en dankzij het traditionele Deense design een echte blikvanger in zowel de baby- als kinderkamer.

 


Sinds de herfst van 2017 heeft Oliver Furniture ook een prachtig meegroeibed ontwikkeld die kan doorgroeien tot fijn juniorbed en die je zelfs kan uitbouwen tot een heuse junior (half)hoogslaper. Superstoer voor de kleintjes en natuurlijk ook heel praktisch in een kleinere kinderkamer waar een grote (half)hoogslaper een beetje te pompeus is. En mocht je al toe zijn aan de juniorverie en het ledikant niet meer nodig hebben kan je de junior hoogslaper ook apart aanschaffen.   

Kinderbed

Kinderbedden hebben dezelfde afmetingen als een volwassen eenpersoonsbed, maar zien er natuurlijk veel cooler uit! Het allerleukst is wel een hoogslaper: het is elke nacht weer spannend om de ladder op te gaan en bovendien wordt onder het bed een knusse ruimte gecreëerd om te spelen of creatief bezig te zijn. De ‘loft’ bedden van het merk Oliver Furniture combineren een uniek, elegant uiterlijk met het hoogslaper ontwerp. Je hebt de keuze uit een hoogte van 128 cm of 176 cm. Beide hebben een ladder aan de zijkant en de hogere uitvoering komt bovendien met 2 bankjes onder het bed, aan beide uiteinden.

Mocht je liever toch een gewoon laag bed hebben dan hebben wij die uiteraard ook in ons assortiment. Voor elk wat wils, maar altijd veilig en modieus.