Hemeltjes en klamboes voor een knusse uitstraling van het kamertje

Hemeltjes en klamboes voor een knusse uitstraling van het kamertje

Toon 1 - 1 van 1
More filters

Een babykamer is pas echt compleet met een mooi wiegje met een hemeltje erboven. Het is zo mooi als je op kraamvisite gaat en het hemeltje wordt opzijgeschoven zodat je de baby lekker knus kunt zien slapen. Het geeft zo'n lekkere rustige sfeer en doet meteen denken aan geborgenheid.

Hemeltjes over wiegjes en ledikantjes voor pasgeboren kindjes zijn vooral decoratie en sfeermakers. Ze horen erbij, ze maken het gezellig en knus. Daarbij kunnen ze ook fel licht tegenhouden en tocht blokkeren, zodat je kindje beter kan slapen.

Wat is het verschil tussen een hemeltje en een klamboe?

Een hemeltje en een klamboe zijn niet hetzelfde. Een hemeltje is vooral decoratie en geeft (de ouders) een geborgen gevoel, maar normaal gesproken houdt een hemeltje geen muggen tegen. Een klamboe is speciaal ontworpen om muggen tegen te houden. Ze zijn lastiger om te openen, vooral als je al een baby in je armen hebt, want ze hebben meestal een soort sluiting, of zijn helemaal dicht rondom en je moet eronder kruipen.

Zijn hemeltjes veilig?

Hemeltjes zijn veilig voor pasgeboren kindjes, zolang je zorgt dat hij nooit in het bedje hangt, en altijd buiten bereik van je baby. Na de eerste drie maanden worden ze afgeraden, omdat je kleintje met zijn grijpgrage handjes aan alles gaat trekken en zich zou kunnen verwikkelen in de stof. In deze periode zal je ook gordijnkoorden en stopcontacten moeten afschermen voor je kindje.

Na deze periode kun je een hemel wel weer gebruiken boven een speelplaats. Kleine kindjes houden van hemels en tenten en willen graag ergens onder kruipen om te gaan spelen. Onder toezicht, wordt dit een heerlijk plekje voor kleine kinderen om onder te spelen.

Zijn hemeltjes alleen voor pasgeboren baby's?

Hemeltjes die bij een ledikantje horen zijn uitermate geschikt voor de babykamer en pasgeboren baby's. Maar onze losse hemels zijn veel langer (300 cm) en hoeven niet per se boven een bedje te hangen. Deze zijn ook zeer in trek bij grotere kinderen, die een hemel boven hun bed of boven een speelkleed geweldig vinden. In plaats van een fort of tent bouwen van lakens, hebben ze een permanente plek om zich af te kunnen zonderen. Ze kunnen zich als een prinses voelen, of elkaar griezelige verhalen vertellen tijdens een logeerpartijtje. Zelfs tienermeisjes houden van hun kamer decoreren met een hemel, zodat hun slaapkamer als een sprookje gaat lijken.

Hoe hang ik een hemeltje op?

Onze lange hemels zijn gemaakt van lichte mousseline en kun je met behulp van een schroefoog direct aan het plafond ophangen, boven een bed of boven een speelplek. De drie meter lange stof komt gemakkelijk tot aan de grond. Onze kleinere hemels zijn echt bedoeld voor boven een wieg of ledikant. Veel veiliger dan een piekstok, is een muursteun. Deze bevestig je aan de muur bij het hoofdeinde van het bedje en dan hang je daar het hemeltje aan. Gaat je baby groeien en zijn handjes ontdekken, dan kun je de steun ook gebruiken voor een mobiel.