Cozy Kids

€0,00 0

+31 (0)614302243

filter resultaten

categorieën

Prijs

Merken

Kleur

Placeholder

oliver furniture

Wie van mooi clean en open design en prachtige kwaliteit houdt komt helemaal aan zijn trekken bij het Deense merk Oliver Furniture helemaal aan zijn trekken. Wij selecteerden de mooiste bedjes en een te gekke commode voor je. Maar ook de hoogslapers en het stapelbed kunnen we voor je bestellen. Je hoeft ons alleen maar een e-mail te sturen met je wensen. Maar voor de allerkleinsten hebben we alvast deze meubels in onze shop gezet.

Het wood collection ledikant met eiken accenten is overigens ook aanwezig in onze showroom.

Achtergrond

Oliver Furniture is een bedrijf dat zich richt op het maken van kwaliteit houten meubelen. Deze meubelen zijn daarom ook van generatie op generatie te gebruiken. Ook spelen de simpele en niet aan trend gebonden designs een rol bij de duurzaamheid van de producten in de collecties van Oliver Furniture.

Het bedrijf is in 2003 opgericht door Søren Rørbæk, hij was meubelmaker en designer. Hij zag in hoe belangrijk het gebruik van duurzaam materiaal is betreft het maken van meubelstukken. Daarom staat het eeuwenoude Scandinavische design met materialen zoals hout, bij dit bedrijf centraal. Het bedrijf bevind zich momenteel in het Noorden van Kopenhagen en is druk bezig met het maken van houten meubelstukken van hoge kwaliteit.

Materialen
Aangezien alle producten van Oliver Furniture van hout zijn gemaakt, moeten er veel bomen gekapt worden. Deze bomen worden alleen uit Europese bossen gehaald en verwerkt in Europa onder goede omstandigheden. Daarnaast worden de reeds gemaakte producten alleen maar behandeld met niet-giftige stoffen. Ook zijn de verpakkingsmaterialen gemaakt van recyclebaar papier door een ISO gecertificeerd bedrijf. Verder voldoen de gebruikte materialen allemaal aan de FSC (Forest Steward Ship) eisen.

Design & Inspiratie
Betreft het design, wordt er voornamelijk gefocust op functionaliteit in plaats van wat in de mode is. Hierdoor is er een tijdloze collectie ontstaan, die zich blijft ontwikkelen door inspiratie te halen uit het dagelijks leven van gezinnen en hoe zij zich ontwikkelen over de tijd. De producten moeten een aanvulling zijn en niet een verandering, is de insteek van het bedrijf.

Producten
In de collecties worden voornamelijk producten gecreëerd met simpele vormen, nette scherpe lijnen, ronde vormen en verfijnde details. Dit zorgt er voor dat de producten simpel doch functioneel en mooi zijn voor het oog. Er zijn verschillende collecties binnen het merk, zo is er bijvoorbeeld een kindercollectie. De kindercollectie bestaat weer uit subcategorieën. Deze subcategorieën bevatten voornamelijk producten met mooie ronde vormen, deze bieden veiligheid voor uw kinderen en uzelf. Ook is er een kust collectie, deze is geïnspireerd op het leven in strandhuizen. Daarnaast is er de hout collectie, die voornamelijk de natuurlijke schoonheid van hout moet benadrukken. Meest populaire producten van Oliver Furniture zijn o.a. wieg, hoogslaper, bureau, ledikant, bed en meegroeibed.

Oliver Furniture is dus al met al een bedrijf dat zich focust op simpel en functioneel design betreft houten meubelen. Met hierbij als grootste inspiratiebron het dagelijks leven van families en hun ontwikkelingen door de tijd heen.