Super Carla

Toon 1 - 17 van 17
More filters

Het Deense merk Super Carla is in 2009 door Katrine Benn opgericht in Copenhagen. Het bedrijf is vernoemd naar haar grootmoeder die haar op haar 18e haar oude Bernina naaimachine cadeau deed. Super Carla begon op de oude naaimachine van oma Carla.

Het doel van Super Carla is om mooie items te maken die duurzaam zijn en generaties lang doorgegeven kunnen worden dankzij de tijdloze prints en prachtige kleuren waarmee ze werken. 

Super Carla is zeer selectief als het aankomt op de materialen die ze gebruiken. Ze gebruiken zo vaak mogelijk öko tex gecertificeerde of organische stoffen. Maar in ieder geval altijd zacht en veilig. Een ander speerpunt voor Super Carla is dat de items geproduceerd worden in een veilige fabriek, met prettige werkomgeving, een net salaris en gezondheidszorg voor de mensen die Super Carla items maken. Wanneer ze een nieuwe productlijn opzetten doen ze er alles aan om zeker te weten dat aan deze eisen voldaan wordt. Super Carla gaat niet op zoek naar de goedkoopste deal maar werkt liever met mensen die ze kennen en vertrouwen. Dat is in India, Portugal of Denemarken, hier worden de meeste Super Carla producten gefabriceerd.

Super Carla gebruikt veel Liberty of Londen stoffen. Simpelweg omdat Katrine gek is op de geweldige prints en de kwaliteit van deze stoffen. Het meeste gebruiken ze de stof genaamd Tana Lawn, deze is öko tex gecertificeerd en superzacht. Deze stof gaat echt jarenlang mee. De prints zijn echte klassiekers, sommige bestaan al sinds 1930 en zijn nog steeds gewild. Dat zijn pas sterke en tijdloze prints! 

De muslin collectie wordt geproduceerd door goede vrienden in India. De stoffen zijn speciaal voor Super Carla gemaakt en zijn superzacht. Zo zacht dat er nog veel meer muslin producten in de pijplijn zitten. Denk aan hoeslakens, dekbedovertrekken en kimono's voor volwassenen en kinderen. Wij kunnen niet wachten!