CamCam Copenhagen

Toon 1 - 4 van 4
More filters

Het Deense merk CamCam Copenhagen maakt de mooiste items voor kinderen en volwassen. Het merk kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de prachtige prints, geinspireerd door Japanse patronen en Franse verfijndheid en dat dan weer gecombineerd met Scandinavisch minimalisme. Een mix van romantiek en grafische eenvoud is het recept voor CamCam’s intrigerende en tijdloze ontwerpen. Alle producten zijn 100% eco vriendelijk en vrij van gifstoffen en alleen gekleurd met natuurlijke kleurstoffen.

Achtergrond

Nadat Sara Camre erachter kwam dat de producten die zij graag voor haar kinderen wou aanschaffen niet verkrijgbaar waren, besloot ze zelf aan de slag te gaan hiermee. Ze wou graag rust creëren voor haar kinderen, maar had het idee dat er voornamelijk gebruik werd gemaakt van felle kleuren betreft kinderartikelen.

Sara werkte destijds nog als architecte en kreeg een moeilijke tijd voor de boeg toen ze daarnaast het merk Cam Cam op probeerde te zetten. Desalniettemin is het haar gelukt een sterk onderscheidend merk op te zetten die een gat in de markt opvult betreft artikelen voor baby’s en kinderen.

Inspiratie
Aangezien er al talloze kleurrijke producten op de markt zijn voor kinderen, en het kopen van deze producten niet in lijn lag met de ideeën van Sara en haar man, besloot ze een lijn te starten met voornamelijk rustige kleuren. Ze koos ervoor om rust in haar collectie te houden, omdat kinderen daar ook behoefte aan hebben. Qua inspiratie voor het creëren van een collectie binnen Cam Cam, is ze vooral geboeid door Frankrijk. Er zijn daarom ook Franse invloeden terug te vinden in de collecties, zo is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de kleur van traditionele shutters uit Frankrijk. Ook is Sara zeer geïnteresseerd in Japans design en architectuur, ze is dan ook op een excursie naar Japan geweest in 2008. Omdat Sara oorspronkelijk architecte was, haalt ze ook inspiratie uit de architectuur.  

Materialen
De collectie van Cam Cam voldoet aan verschillende strenge eisen die gesteld zijn om een aantal certificaten in handen te krijgen. Zo gebruiken ze namelijk GOTS gecertificeerd textiel en zijn ze in het bezit van een born, unge & kraeft certificaat. 

Producten
De collectie bestaat uit kleding (voor moeder en kind) en accessoires voor in huis, o.a.: mobile, luiertas, quilt, deken, dekbedovertrek en boxkleed. Bijna alle producten zijn in verschillende pasteltinten verkrijgbaar. Naast de pastelkleur die hoogstwaarschijnlijk afkomstig is uit Frankrijk, zijn de Japanse invloeden ook duidelijk terug te zien, namelijk de Japanse stofpatronen waar gebruik van is gemaakt. Met name de accessoires voor in huis hebben deze Japanse patronen, zo zijn er bijvoorbeeld een aantal kussens en kleedjes met symmetrische figuren. 

Een dromerige collectie die zeker een kijkje waard is!