Wiegjes voor je newborn

Wiegjes voor je newborn

Toon 1 - 0 van 0
More filters
Geen producten gevonden...

Een mooi bed is echt een eyecatcher in je kinderkamer. De designklassiekers van Leander zijn echt prachtige items voor in de baby- of kinderkamer. Een juniorbed is een mooie tussenstap om niet direct te verzuipen in een eenpersoonsbed. Wij zijn constant op zoek naar de meest trendy maar vooral ook kwalitatief prachtige bedjes om kinderkamers mee te verfraaien. Eigenlijk willen we ze allemaal zelf hebben. Wil je graag persoonlijk advies hebben? Bel of mail ons en we plannen een telefonische afspraak met je in. 

Lekker schommelen…

Veel nieuwe ouders kiezen ervoor om de eerste weken of maanden de baby bij hen op de kamer te laten slapen in een wieg. Dit stelt veel ouders gerust omdat je het direct kunt horen als de kleine onrustig is of honger heeft. Ook maakt het borstvoeding geven gemakkelijker omdat je niet naar een andere kamer hoeft. Meestal is de wieg makkelijk te verplaatsen en compacter dan een ledikant. Dus zeker in de eerste weken wanneer jullie nog aan elkaar en een nieuwe routine moeten wennen, is dit erg handig.

Omdat een wieg kleiner en knusser is kan de baby zich beter zelf warm houden dan in een - groter - ledikant. Een pasgeboren baby voelt zich thuis in een kleine omgeving met niet teveel ruimte. De ovale vorm van een wieg omringt de baby en creëert een veilige ruimte - net als in de baarmoeder.

Een hemeltje boven de wieg zorgt voor een extra beschermd gevoel en het houdt bovendien nare insecten op afstand

De meeste wiegjes hebben een schommel mechanisme wat de baby geborgen doet voelen en waardoor het kan helpen bij het in slaap wiegen. Wanneer de baby wakker is stimuleert het de zintuigen doordat de baby’s eigen bewegingen de wieg doet schommelen. Onbewust worden hierdoor ook de motoriek en het evenwicht getraind.

Erg belangrijk is dat de matras de juiste maat is voor de wieg: het mag niet meer dan twee cm korter of langer zijn dan de wieg zelf. Het beste is daarom een wieg en matras van hetzelfde merk te kiezen zodat ze precies op elkaar afgesteld zijn.

De hangwieg van Leander combineert al deze eigenschappen. Het kan opgehangen worden aan het plafond of aan een stevige balk, of het kan in de kamer staan met behulp van de bijpassende standaard. Het is de ideale combinatie van comfort voor de baby en een praktische invalshoek voor de nieuwe ouders.

En geef toe: een wieg ziet er zo romantisch en comfortabel uit!