De musthave voor de babykamer, een praktische commode

De musthave voor de babykamer, een praktische commode

Toon 1 - 0 van 0
More filters
Geen producten gevonden...

Zoek je commode met zorg uit en bedenk goed hoeveel ruimte je hebt. Kan je er een kastje of een plank boven hangen voor wat extra ruimte voor potjes, flesjes en tubes? Wil je veel lades, of juist deurtjes? Wie weet staat jouw ideale commode hier wel onder! Wat belangrijk is om te weten dat wij onze kasten uitsluitend met A merk verf op waterbasis schilderen met een keurmerk dat aangeeft dat het veilig is om speelgoed mee te schilderen. Dus het is super veilig voor de kleintjes! TIP: Hou onze Facebook en Instagram pagina in de gaten; hier melden we het als we nieuwe meubels hebben!

Hoe kies je een commode?

Een commode is eigenlijk gewoon een laag ladekastje met een matrasje erop om de luiers te vervangen. Of toch niet? Vroeger was dit inderdaad zo, maar tegenwoordig beseffen we hoezeer de commode een essentiële rol speelt bij de aankleding van de kinderkamer. Bovendien staat niet alleen het comfort van de baby maar ook het gemak van de ouders centraal. En net als andere meubels voor de de kleine, wil je natuurlijk het liefst dat je dit meubelstuk nog steeds kunt gebruiken, zelfs wanneer er geen luiers meer verschoond hoeven te worden.

Zo kies je voor een moderne commode die perfect bij jou en bij de inrichting past:

Gemak

Omdat je de commode vele keren per dag zult gebruiken - niet alleen voor een nieuwe luier, maar ook voor het aankleden en wassen - is het erg belangrijk dat hij de juiste hoogte heeft. Op die manier krijg je geen pijn in de rug tijdens het verzorgen. Echt heel handig is een in hoogte verstelbare commode zodat hij aangepast kan worden aan beide ouders of andere verzorgers. Een goed voorbeeld hiervan is de Linea verschoontafel van Leander.

Je zult er versteld van staan hoe beweeglijk je baby’tje zal zijn, zelfs wanneer ze gewoon op de rug of de buik liggen! Daarom zul je tijdens het verschonen vaak 1 hand nodig hebben om je kleintje vast te houden terwijl je met de andere de spullen pakt die je nodig hebt. Let er daarom op dat er voldoende opbergruimte onder het blad is - hetzij lades of kastjes, hetzij planken - waar je met 1 arm bij kunt.

Stijl

Voor een retro stijl kun je kiezen voor een commode die gebaseerd is op het traditionele ladekastje, maar wel in een modern jasje. De Linea commode van het merk Leander heeft handgrepen die optioneel uitgevoerd kunnen worden in leder of vilt, in diverse sprekende kleuren, wat het een echt hip aanzien geeft.

Voor een echt eigentijdse touch zijn er minimalistisch uitgevoerde commodes. Deze hebben meer open planken in plaats van lades, waardoor het een transparantere aanblik heeft en minder aandacht trekt in de kamer.

Veel merken hebben een complete set van meubels in dezelfde stijl: op die manier kun je de commode afstemmen op het ledikant of de wieg, wat ervoor zorgt dat de kinderkamer een harmonieuze uitstraling geeft. Zo heeft het merk Ollie een eenvoudige commode in wit of bruin, die perfect past bij het Ollie ledikant.

Multifunctioneel

Veel commodes kunnen na de eerste jaren gebruikt worden als kastjes door eenvoudigweg het verschoonkussen te verwijderen. Zelfs als de commode opstaande randen heeft (om het tegen te gaan dat de baby eraf rolt) kan deze best nog heel goed hergebruikt worden als kastje: lekker handig want je spullen vallen er niet makkelijk af!