Fabels

Toon 1 - 0 van 0
More filters
Geen producten gevonden...

Deze prachtige dierenkoppen, beter bekend als Fabels hebben een simpele vormentaal, hierdoor worden kinderen aangetrokken. Ooit hebben ze een ander leven gehad als trui, rok, broek of andere vintage stof. Ze hebben nu een tweede leven als (fabel)dier gekregen. Deze dierenkoppen zijn een goed voorbeeld van hergebruik, upcycling. Ze zijn stuk voor stuk handgemaakt. Ook de waslabels worden opnieuw gebruikt, deze krijgen een versierende functie en laten zien van welk materiaal wij gemaakt zijn! De garens waarmee wij aan elkaar gestikt zijn worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Alle materialen zijn uiteraard grondig gereinigd.

Meer over het merk

Een fabel is een verhaal waarin een dier de hoofdrol speelt. Bij Fabels out of vintage is dat niet anders: het merk maakt decoratieve dierenkoppen (Fabels) die elk een unieke geschiedenis te vertellen hebben. De Fabels waren in een vorig leven namelijk een rok of een trui, een broek, of een andere vintage stof. Hun verhaal is er één van hergebruik en respect voor het milieu.

Niet alleen de stof, ook het waslabel van het oorspronkelijke kledingstuk wordt opnieuw gebruikt. Deze vind je namelijk als decoratie ergens op de Fabel terug zodat je kunt zien van wat voor materiaal het gemaakt is. En zelfs daar houdt het recyclen niet op: de garens die gebruikt worden om het materiaal aan elkaar te naaien zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen! Dus oprecht zijn de Fabels ‘out of vintage’. Uiteraard zijn alle grondstoffen goed gereinigd voor ze opnieuw gebruikt zijn.

De Fabels zijn ontworpen door Lauri Tjallinks die in 2012 afstudeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, in de richting Lifestyle & Design. Fabels out of vintage ontstond door de combinatie van een passie voor dieren én interesse in hergebruik en vintage. Met dit merk heeft ze met succes een duurzaam product ontwikkeld dat opvalt door eenvoud en authenticiteit.

Er zijn diverse dierenkoppen beschikbaar: het konijn met zijn lange flaporen is een echt knuffelbeest; de ram en de neushoorn zijn erg stoer en natuurlijk mag ook het fabeldier bij uitstek, de eenhoorn, niet ontbreken. Alle Fabels zijn voorzien van een handig ophanglusje zodat ze aan de muur gehangen kunnen worden. De vormen zijn met opzet simpel gehouden zodat ze aantrekkelijk zijn voor kinderen.

Aangezien de Fabels uit oude materialen gemaakt zijn, is er slechts een beperkt aantal beschikbaar in een bepaalde kleur of stof. Hierdoor, en doordat elke Fabel met de hand gemaakt is, is elk exemplaar met recht uniek en origineel.