Luckyboysunday

Toon 1 - 1 van 1
More filters

Poëtisch en kunstzinnig

Het merk LuckyBoySunday heeft met moderne, luxe gebreide knuffelbeesten en kinderkamer stoffering een unieke collectie voor de eigentijdse kinderkamer. Je kunt goed zien dat de Deense ontwerpsters Camilla Koerschen en Camilla Ebdrup een achtergrond in mode en kunst hebben, en bovendien zeer creatief met handwerk zijn.

LuckyBoySunday is opgericht in 2007 en wordt inmiddels in meer dan 40 landen over de hele wereld verkocht.

Knuffels en kussens

Het bekendst is LuckyBoySunday om de grappige dieren-achtige fantasie knuffelbeesten. Modern maar toch ook op de een of andere manier vertrouwd. Ze zijn 30 cm groot en gemaakt van 100% polyester, dus duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Ook de hand gebreide poppen lijken op dieren - of toch meer op mensen? Superzacht en uitermate knuffelbaar want gemaakt van alpaca wol. Ook deze poppen in de ‘secret friends’ serie zijn rond de 30 cm, maar aangezien ze van wol gemaakt zijn, alleen wasbaar op 30 graden.

Prachtig gekleurde kussens met een diameter van 33 cm passen in elk interieur. De ‘geheime man’ bijvoorbeeld geeft een geheimzinnig en komische tint aan de eettafel stoelen. Liever iets meer abstracts? Kijk dan eens naar de ‘bobby’ stoelkussens. Ook deze zijn gemaakt van wol dus zeer comfortabel.

De vloermatten tonen zeer duidelijk artistieke invloeden. ‘Sweeth tooth’ bijvoorbeeld bestaat uit een gezicht met een kapsel van bladeren en tanden. Zeker ongebruikelijk maar het werkt, en zou zeker niet misstaan in een tandartsen praktijk! Sommige van de knuffelbeest figuren komen ook terug in de vloermatten. Heldere lijnen en vrolijke kleuren maken deze de focus in elke kamer.

Internationaal en verantwoord

Natuurlijk verlangen producten van dit niveau ook een verantwoord fabricatie proces. Gelukkig heeft het team van LuckyDaySunday kosten noch moeite gespaard om alleen de beste en meest weloverwogen materialen en arbeidskrachten te vinden.

De gebreide artikelen worden gemaakt in Bolivia, waar al sinds honderden jaren alpacas worden gefokt voor hun uitzonderlijke kwaliteit wol. De lokale bevolking bewerkt deze wol in coöperaties voorzien van het fair trade keurmerk. Zo ontvangen zij een goede prijs en wij unieke, handgemaakte producten.

Aan de andere kant van de wereld, in China, worden de knuffeldieren gemaakt. Hier zorgen perfectie, kwaliteit en oog voor detail ervoor dat de wildste ontwerpen waar gemaakt worden. Bruggen worden gebouwd tussen de verschillende landen door regelmatige visites en een hechte relatie met de lokale werkkrachten.

Een Indisch familiebedrijf in de heilige stad Varanasi tenslotte is verantwoordelijk voor de prachtige met de hand vervaardigde vloermatten. Misschien dat iets van de magie van de locatie erin verweven is?