In verband met de herfstvakantie is de levertijd van CozyKidz iets langer dan je van ons gewend bent. We versturen je pakketjes weer vanaf 30 oktober.

Meubel- en behangorders worden doorgezet naar onze leveranciers en zo snel mogelijk geleverd. Om je te bedanken voor je geduld krijg je met de code "vakantie" 10% korting.
Happy Holiday!
Op pad / 16 January 2017
Kamperen voor luxedieren
Als dochter van echte buitenmensen bracht ik iedere vakantie door op de favoriete camping van mijn ouders in Luxemburg. Een behoorlijk primitieve camping, we sliepen met zijn 5-en in onze kleine caravan en hadden geen eigen douche, maar dat kon me als kind niks schelen. Iedere dag was het feest en we genoten van alle tijd buiten. En die fijne herinnering aan mijn jeugd wilde ik onze kinderen ook meegeven, maar dan met iets meer uhm, hoe zeg ik dat – comfort. Waar eindig je dan als luxepaard dat toch op een mooi kampeeravontuur wil met het gezin?

Na lang zoeken viel ons oog op de tenten van Tendi die door heel Europa verspreid staan; slapen in een tent, maar toch genoeg privacy en – heel belangrijk voor mamma – een eigen badkamer. Geen wandeltochten met WC rollen, gesjouw met mandjes shampoo en conditioner en geen muntjesdouche. Hoera! We kozen voor Italie en wat zo leuk is aan het huren bij Tendi is dat je locaties met elkaar kan combineren. Wij startten onze vakantie al poedelend op camping Weekend aan het Gardameer om vervolgens te genieten van al het heerlijks dat Toscane te bieden heeft.

Als luxepoes had ik al visioenen van gillende kinderen in een bloedhete auto op weg naar het zuiden; maar gelukkig was daar Transavia! We vlogen in een mum van tijd naar Verona waar een heerlijk grote huurauto voor ons klaarstond om zonder grote drama’s naar onze tent te rijden. Tenminste; zo had ik het me voorgesteld.

Schiphol met kleine kinderen bleek namelijk heftiger te zijn dan ik dacht. Noa haar geliefde beste knuffel vriendin Nijntje werd behandeld als een potentieel gevaar en mocht dus niet mee in de oh zo enge bodyscan, ik vond dat best pittig voor een meisje van 3. Tip voor Schiphol: misschien een rij speciaal voor ouders met kleine kinderen maken? Ik begrijp dat iedereen haast heeft, maar soms heb je gewoon wat meer geduld en begrip nodig met die kleintjes, dat scheelt iedereen veel stress zo aan het begin van een groot vakantie avontuur.

Ook de huurauto was een iets minder groot succes dan gehoopt; ik was niet de enige met het lumineuze idee waardoor we ruim 1,5 uur moesten wachten voordat we met de auto verder konden. Al met al waren we van huis tot tent alsnog 11 uur onderweg. Een snelle berekening leert dat dit bijna net zo snel is als zelf rijden. Maar soit; leermomentje. Dit jaar rijdt pappa vooruit met onze eigen auto en ga ik – zonder bagage – maar met de inmiddels iets grotere en meer ervaren kleintjes alsnog vliegen, met hopelijk een stuk minder stress bij de bodyscan.

Gelukkig was dit ook direct de grootste horde van de vakantie, en al binnen luttele uren overwonnen want toen we bij onze tent aankwamen verdween alle reisstress als sneeuw voor de zon. De twee Tendi tenten stonden samen op een ruime punt midden tussen de bomen en met een eigen zandbak en huisje voor de kinderen. Alles was fijn en schoon en de kinderen wisten niet hoe snel ze hun zwemkleding aan moesten trekken om in het superfijne zwembad te plonzen, met gekke badmutsjes.

We genoten van heerlijk eten van onze eigen stenen BBQ, wandelden door prachtige Italiaanse dorpjes en wisselden het zwembad af met een pittoresk strandje aan het meer. Met als afsluiter iedere avond een geweldig – ietwat voorspelbaar na 5 dagen – optreden van onze kinderen samen met het superenthousiast (en Nederlandssprekende) animatieteam.

En toen was het tijd voor Toscane waar we kampeerden op camping Orlando in Chianti. De geweldig glooiende bergen vol druiven en de pittoreske Italiaanse dorpjes waren het ideale toneel voor een heerlijk uitgebreide lunch met de kinderen die ongegeneerd in het mooiste restaurant 
genoten van hun eten, tot grote vreugde van de Italiaanse oma die nog steeds de scepter zwaaide.

Een echt geluksmomentje voor pappa en mamma; heerlijk smullen met het hele gezin! En zo combineerden we een vakantie in een tent (oke, een hele luxe tent, dat dan wel) zodat onze kinderen hetzelfde vrije gevoel als ikzelf vroeger had konden ervaren en dat is voor ons echt priceless geweest. Wij gaan weer op zoek naar een nieuwe T(r)endi tent voor 2017!

Laat een reactie achter
Recente artikelen
Kamperen voor luxedieren
16 January 2017
CozyKidz lovezzz Mazda!
18 August 2016
NAÏF give away!
17 July 2015
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »