Ivm kerstvakantie worden er geen pakketten gestuurd van 23 december t/m 2 januari.

Met de code Kerst2022 krijg je 20% korting op het gehele assortiment (bij besteding van min 25 euro).
Happy Shopping!
Originele kraamcadeaus die ouders wel leuk vinden
En dan moet je een mooi kraamcadeau voor iemand uitzoeken. En uiteraard wil je een mooi en origineel kraamcadeau. Maar wat moet je dan kopen? Lees deze blog om te lezen welke kraamcadeaus je kunt kopen waar de ontvanger echt blij mee is.

Wat geven als kraamcadeau

Natuurlijk wil je jouw zus, beste vriendin, schoonzus of collega het leukste kraamcadeau geven wat er bestaat. Maar jeej, er is zoveel verkrijgbaar en wat is nu het meest onvergetelijke kraamcadeau en wat voor kraamcadeau heeft de ontvanger nu ook echt iets aan. Je wilt niet weer zomaar met een knuffel aankomen. Die heeft ze waarschijnlijk al meer dan genoeg gekregen, hoe leuk ze ook zijn. Je kunt er beter niet aan beginnen. Een kind heeft vaak maar 1 of 2 knuffels, en vaak hebben ouders die zelf al uitgekozen omdat ze er dan 1 uit kunnen kiezen de ze echt leuk vinden. En dan liggen die knuffels ongebruikt in de kast. In deze blog proberen we je een checklist mee te geven die uiteindelijk zorgt voor het perfecte kraamcadeau.

kraamcadeau

De kraamcadeaus die ouders echt leuk vinden.

Je kunt nog zo je best doen, maar het is best moeilijk om een origineel kraamcadeau te geven. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de ouders niet blij is met de kraamcadeaus die ze krijgen. En dat is zonde, want jij wil laten zien hoe blij je bent met de geboorte van de kleine spruit. Mocht je naast een kraamcadeau voor de baby ook nog op zoek zijn naar een cadeau voor mama, lees hier dan een blog voor de mooiste cadeaus waar je mama heel blij mee maakt.

 • Waar moet een origineel kraamcadeau aan voldoen?
 • Voor wie is het?
 • Budget
 • Levertijd

Waar moet een origineel kraamcadeau aan voldoen

Een kraamcadeau blijft natuurlijk heel persoonlijk. Wat de ene moeder superhandig vindt en veel gebruikt, kan de andere moeder wel helemaal niet handig of praktisch vinden. Na de geboorte van mijn 2 zoons werden wij overladen met kraamcadeaus en ook van mensen die wat verder weg stonden, zoals bijvoorbeeld collega’s of die tante die je maar 1 keer in het jaar op een verjaardag ziet. We hebben het allemaal voorbij zien komen. Als je wil weten hoe jij aan het perfecte kraamcadeau komt, let dan op onderstaande punten:

 • Het is een persoonlijk cadeau
 • Het legt een moment vast (je wilt als nieuwbakken ouders geen enkel moment van je kleintje vergeten, dus alles wat je vast kunt leggen, doe je)
 • Het is een praktisch cadeau, iets wat wellicht niet zo leuk lijkt om te geven kan voor ouders fantastisch zijn
 • Ouders kunnen het zelf uitkiezen

Persoonlijk kraamcadeau

Als je net ouders bent geworden, wil je dit wel van de daken schreeuwen. En hoe fijn is het wanneer er dan iemand langs komt die echt nagedacht heeft over het kraamcadeau. Een cadeau met de naam van de pasgeboren baby of een dekentje of een swaddle met de naam van de kleine spruit erop. Een aantal tips:

 • Een geboortekist, hierin kun je allerlei herinneringen van het eerste jaar in doen. Op deze site van ByBineke vind je prachtige persoonlijke cadeaus. Geboortekist met naam vanaf € 32,50. Geboortekist met het geboortekaartje is op aanvraag. 
 • Swaddle of dekentje met naam. Prijzen vanaf € 14,95. 
 • Rugzakje met naam, kleine baby’tjes worden ook allemaal een keertje ouder. Dus je kunt ook alvast nadenken over een kraamcadeau wat op latere leeftijd gebruikt kan worden. Extra leuk omdat ze dan op een later moment van je kraamcadeau kunnen genieten. Afhankelijk van het merk dat je kiest. Maar de vanaf prijs is ongeveer €42. 
 • Een gepersonaliseerde wagenhanger of bijtring met kralen. Vanaf €25. 
 • Gepersonaliseerd boek, je kunt boeken van bijvoorbeeld Dikkie Dik laten bedrukken met de naam van het baby’tje. Vanaf €20,95
 • Knuffelbeer met het gewicht en de naam van het pasgeboren kindje. Vanaf €129, maar wel een prachtig origineel cadeau. 

 

Het legt een moment vast

Naast dat je van de daken wil schreeuwen dat jullie het mooiste en het liefste kind van de hele wereld hebben. Wil je ook ieder moment van dit kleine leventje vastleggen. Want de clichés zijn waar, kleine kinderen worden zo snel groot. En dat is ook zo, voor je 2 keer met je ogen knippert is het eerste jaar voorbij. En je gaat dingen vergeten, dat kun je niet voorkomen. Wat je wel kunt doen is zoveel mogelijk vastleggen van het eerste jaar. Dus als je graag iets wil geven als kraamcadeau waar ouders echt blij mee zijn. Denk dan eens aan onderstaande mogelijkheden:

 

 • Een familieshoot. Al is het baby’tje nummer 1, 2 of 3. Je wil graag mooie foto’s van je gezin. Niets is mooier dan een fotoshoot. Je kunt natuurlijk kiezen voor een Newborn shoot. Maar je hebt ook familieshoots. Jesje Veling maakt een aantal keer per jaar portretten met de hele familie erop. Neem eens een kijkje op haar site, cadeaubonnen zijn daar ook te bestellen. Shoots zijn te boeken vanaf €199. 
 • Elke nieuwe ouder is super trots op het geboortekaartje, daar zit maandenlange voorbereiding in. Voor hen dus super bijzonder. Denk er eens over na om iets met het geboortekaartje te doen. Laat het uitvergroten en in een mooie lijst doen. Laat er een geboortekist van maken. Of wat ook erg leuk is, laat een stoeltje beschilderen in de stijl van het geboortekaartje, geloof mij, dergelijke kraamcadeaus zijn echt superleuk om te krijgen.
 • Het ligt ook erg voor de hand om een eerste jaar invul babyboek te kopen. Zeker leuk, alleen vaak heeft mama die al gekocht toen zij zwanger was. Het zijn vaak gecombineerde boeken, zwangerschap vs het eerste jaar van je baby. Dus de kans dat ze die al heeft is aanwezig. Mocht je er toch een zoeken. Check ons baby invulboek.
 • Wat heel mooi is om te geven, is een klassiek fotoboek. Dus gewoon een leeg fotoboek dat je bij een fotospeciaalzaak koopt. Ook al gebeurt er tegenwoordig veel digitaal. Niets leukers om een aantal echt dierbare en mooie foto’s in een ouderwets album te plakken.

 

Het is een praktisch cadeau

Wellicht vind je het zelf minder leuk om te geven, maar kunnen er ouders er heel erg blij mee zijn. Omdat je van bepaalde dingen nooit genoeg kunt hebben of omdat ze simpelweg niet wisten van het bestaan ervan. Het praktische kraamcadeau. Natuurlijk is elke ouder dolblij met elk cadeau wat er gegeven wordt. Alleen de beste cadeaus zijn de cadeaus die ook echt iets bijdragen in het eerste of wellicht ook latere jaren van het kleintje. Hierbij een aantal leuke tips:

 

 • Kleding, altijd leuk, al blijft het soms lastig om de smaak van de ouders in te schatten. Maar mocht je toch graag iets willen geven, koop dan niet te kleine babykleding. De meeste baby’s die geboren worden, dragen maat 56. En hoe lief en schattig die kleine maatjes er vaak ook uitzien. Ze zijn er binnen een week of 4 uitgegroeid. En dat is zonde! Het is veel leuker als ze de kleiding nog een tijdje kunnen dragen. Koop liever maat 68 of 74. Maat 68 kunnen kindjes van een half jaar vaak aan, en kunnen ze vaker dragen dan de echt kleine maatjes. Dus denk ook na als je kleding koopt in maat 68, in welk seizoen zitten we dan? Het heeft geen zin om shirtjes met korte mouwen te kopen als de baby dit past wanneer het winter is. Denk hier dus over na. En nog een kleine gratis tip. Koop liever geen spijkerbroekjes voor baby’s. Hoe leuk je ook denkt dat het eruitziet, een baby een spijkerbroek aantrekken is niet fijn! Denk liever aan leggings of tricot broekjes, fijner voor vaders en moeder en fijner voor baby.
 • Rompers, dat is altijd een goed idee. Een baby draagt ongeveer tot 18 en soms zelfs 24 maanden rompers. In het begin zijn overslagrompers fijn, van die rompers die niet over de hoofd van het kleintje hoeven maar met een drukknoopje dicht gaan. En daar heb je er veel van nodig. Je hoeft niet het standaard witte rompertje te kopen. Ze zijn er in veel soorten, kleuren en maten. Je kunt ze ook laten bedrukken met namen, logo’s of wat je dan ook leuk vindt. 2 vliegen in 1 klap, en een praktisch maar ook een persoonlijk cadeau.
 • Verzorgingsproducten, denk aan badschuim, aankleedkussenhoezen (daar gebruik je er ook veel van) maar ook badcapes en hydrofiel doeken. Hier kun je er ook nooit genoeg van hebben.

kraamcadeau

 • Pittenzak in de vorm van een gans of meeuw, baby’tjes kunnen de eerste maanden erg veel last hebben van krampjes. Er is niets fijners om iets warms om hun buikjes te leggen om het leed te verzachten. En dan is er niets mooiers te bedenken dan de Senger warmteknuffels. Knuffels die gevuld zijn met kersenpitten. Je kunt de inhoud uit de knuffel halen en deze dan verwarmen in de oven. Warm? Terug in de knuffel en bij het baby’tje op het buikje neerleggen. Natuurlijk ook te gebruiken voor mama.
 • Denk ook eens aan een leuke cadeaubon. Schrijf een kaart waarop je zet dat je een middagje komt oppassen zodat de ouder even tijd voor elkaar hebben. Of maak een grote pan soep, als kraamvrouw heb je heel veel aan je hoofd wanneer je baby’tje net geboren is. Eten bedenken voor het avondeten staat hiermee niet helemaal bovenaan de prioriteitenlijst. Dus hoe fijn is een grote pan soep, of een zelfgemaakte lasagne die je alleen nog maar even hoeft op te warmen?
 • Wat dacht je van een zwembroekje? Iedere ouder wil in de eerste maanden van het kindje graag een keer gaan zwemmen. Dus koop zwemkleding, ook hier geldt, koop het niet te klein. Maat 62/68 zou perfect zijn.
 • Een mooie luiertas, de luiertas is de eerste 2 jaar van de baby de beste vriend van papa en mama. Dus om nou elke keer met dezelfde rond te lopen. Altijd leuk om een extra luiertas te krijgen. Studio Noos heeft prachtige, niet al te dure luiertassen, in heel veel verschillende kleuren en printjes. Als je niet helemaal zeker weet wat ze mooi vinden is een neutrale kleur het beste.
 • Slaapzakjes, daar kunnen ze er ook nooit genoeg van hebben. Gelukkig heb je die ook in veel printjes en kleuren. Keuze genoeg en 1 voordeel, het enige wat ze doen, is erin slapen. Dus een slaapzak is al gauw goed en zeer praktisch.
 • Prentenboeken, kinderen zijn gek op lezen. Dus of je nu een babyboekje koopt, of een prentenboek voor latere leeftijd. Boeken zijn altijd goed.

Ouders kunnen het zelf uitkiezen

 

Ja, daar is ‘ie weer. “Een cadeaubon geven is toch helemaal niet leuk!” Jawel, een cadeaubon geven is wel leuk. Met een cadeaubon kunnen ze namelijk zelf uitzoeken wat ze willen en kopen ze altijd iets wat ze graag willen. Dus daar sla je de plank niet mee mis. En het krijgen van een baby is een dure hobby. Je moet al zoveel dure dingen kopen. Hoe fijn is het als je wat cadeaubonnen krijgt waarmee de ouders zelf een groter item kunnen kopen. Zoals bijvoorbeeld aan autostoeltje of een kinderstoel. Dus denk nooit dat een cadeaubon niet persoonlijk genoeg is, je maakt de ouders er erg blij mee. Wil je een cadeaubon van CozyKidz? Die hebben we ook! Shop ze hier!

Kraamcadeau

Voor wie is het

Als je de ouders goed kunt is het vast niet heel lastig om het perfecte kraamcadeau uit te zoeken. Als je nog niet weet of het een jongetje of een meisje wordt is het soms lastig met het uitzoeken van kleertjes en kun je wellicht beter voor neutrale kleuren kiezen.

Het is ook altijd een goed idee om een prentenboek cadeau te doen wanneer het geslacht nog onbekend is. Kun je niet fout meegaan.

Als je wel al weet of het een jongetje of een meisje wordt, kun je al iets gerichter op zoek. Een kraamcadeau wat leuk is om te geven zijn bijvoorbeeld de muisjes van Maileg. Die heb je in allerlei soorten en maten. De kleine muisjes van Maileg zijn erg leuk als kraamcadeau en vinden kleine kinderen erg leuk. Met deze muisjes kunnen ze namelijk hun fantasie de vrije loop laten. En dat kunnen kleine kinderen heel erg goed.

kraamcadeau

Budget

Uiteraard is een kraamcadeau uitzoeken leuk en voor elk budget is een leuk kraamcadeau te vinden. Waar het vooral om gaat is dat je er tijd en moeite in hebt gestoken om iets voor de ouders te kopen/maken. Als je geen ruim budget hebt, kun je ook kijken naar houten speelgoed. Het houten speelgoed van Trixie is vriendelijk geprijsd en superleuk om te geven. Je kunt er ook altijd voor kiezen om zelf iets moois te maken, mits je de creativiteit hebt! Pinterest staat vol met leuke ideeën voor originele kraamcadeaus.

Wanneer je met meer mensen een kraamcadeau wil geven, zal je budget ook iets groter zijn. Denk dan eens aan het geven van een kinderstoel, of een draagzak. Je kunt ook een mooie kraammand met verschillende producten cadeau geven. Mocht je dat willen? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen: [email protected]

Levertijd

Hoe langer je de tijd hebt, hoe persoonlijker je het cadeau vaak kunt maken. Op veel gepersonaliseerde cadeaus zit een lange levertijd. Als je dus op zoek bent naar een origineel kraamcadeau, zet dan alvast een lijstje met ideeën en leuke websites in je notities van je telefoon, of op een ouderwets papiertje. Als je echt een besluit moet nemen is het handig om dit bij de hand te hebben.

Als je deze blog gelezen hebt, hoop ik dat je voldoende inspiratie hebt voor leuke en originele kraamcadeaus. Mocht je zelf nog leuke tips hebben? Zet ze dan zeker als reactie onder deze blog. En wellicht inspireer jij andere mensen met jouw tip.

Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk. De ontvanger waardeert het al als je moeite hebt gedaan om een leuk kraamcadeau te kopen. Doe er een handgeschreven kaartje bij en dan is het al gauw goed.

Heel veel succes! 

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »