Ivm kerstvakantie worden er geen pakketten gestuurd van 23 december t/m 2 januari.

Met de code Kerst2022 krijg je 20% korting op het gehele assortiment (bij besteding van min 25 euro).
Happy Shopping!
Kinderkamer / 21 February 2022
Maat dekbed ledikant
Na de echte babyfase is het nu tijd voor een echt dekbed. Maar welk formaat dekbedovertrek heb je nu echt nodig voor het bedje van jouw kleintje? In deze blog helpen we je een handje op weg.

Welk formaat hoeslaken en dekbedovertrek voor ledikant of peuterbed

Naast het managen van je gezin. Denk aan wassen, afspraken beheren voor (nou ja eigenlijk alles), bedenken of er nog genoeg luiers en billendoekjes zijn, of er al nieuwe schoenen besteld moeten worden en het bedenken wat er nu vanavond weer eens op het menu moet komen te staan. Moeten we gedurende de jonge jaren van onze kids ook nog nadenken over beddengoed. En in de jungle van al die maten kwam ik er af en toe niet meer uit. Voor mijn ene zoontje had ik een ledikant en voor mijn andere zoon een peuterbed. En ja, daar horen natuurlijk ook weer andere maten bij. Dus hieronder een korte blog over welk dekbed je voor je ledikant zou moeten kopen. En welk prachtig dekbedovertrek je hier vervolgens bij kunt shoppen.

Laat ik beginnen om hier te vertellen dat het per kindje verschillend is wanneer je overstapt naar een bed met een deken of een dekbed.

Mijn oudste zoon is nu 3, en die slaapt nog steeds in een slaapzak van de Hema 86-104. En daarover heen een deken. Dus belangrijk bij het bepalen wanneer jouw kindje toe is aan een dekbed of deken. Luister vooral naar het kind. Slaapt het nog goed in een slaapzak? Lekker laten liggen.

Hoeslaken maat ledikant

Men raadt in ieder geval aan om een kleintje tot 18 maanden in een slaapzak te laten slapen in verband met veiligheid, ze liggen namelijk nog flink te woelen op die leeftijd. Dus als ze +/- 2 jaar zijn kun je eens gaan kijken naar een dekbed of deken.

Het makkelijkste is dus om even het matras in je ledikant op te meten. Als het een ledikant is, is de maat van het matras 60 x 120. Als het een peuterbed is, is de maat 70 x 140.

Let daar dus goed op bij het kopen van je beddengoed. Er is niets frustrerender dan een hoeslaken of een dekbedovertrek dat te klein is.

Wanneer je een dekbed voor je kleintje gaat kopen, denk dan ook even goed na hoe lang je kleintje hier nog onder zal liggen. Als je een ledikant hebt dat ook een peuterbed kan worden, dan is het handig om alvast een wat groter dekbed aan te schaffen. Dus de 100 x 140 cm variant. Daar heb je dan dus langer profijt van. Uiteraard past een 100 x140 cm variant ook gewoon prima in een ledikant, maar heb je waarschijnlijk veel “dekbed” over. Aan de andere kant, je hebt dan ook lekker veel instopruimte.

 

Matras

Dekbedovertrek

Kussensloop

Hoeslaken

Baby

60 x 120 cm

70 x 100 cm

40 x 45 cm

60 x 120 cm

Junior

70 x 140 cm

100 x 140 cm

40 x 45 cm

70 x 140 cm

Eenpersoons

70/80/90 x 200 cm

135/140 x 200 cm

60 x 70 cm

90 x 200 cm

Het bepalen van de maat van het beddengoed begint dus bij de keuze van het formaat dekbed. En dat hangt natuurlijk weer helemaal af van welk soort ledikant/peuterbed je hebt.

 

Maat ledikant dekbed

Neem ook eens een kijkje bij ons beddengoed. We hebben prachtige hoeslakens van merken als Rose in April, Garbo&Friends, That’s Mine en veel meer moois. Als je het hoeslaken uit hebt gekozen kun je op zoek naar een gaaf dekbedovertrekset, die kun je hier vinden.

Laat een reactie achter
Recente artikelen
Maat dekbed ledikant
21 February 2022
Chillen op maat!
13 November 2018
New in: Play at Slaep!
06 February 2018
New in: Super Carla!
22 January 2018
Lokale parel; Mies & Co
07 October 2016
De mooiste nachtlampjes!
06 October 2016
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »