Ivm kerstvakantie worden er geen pakketten gestuurd van 23 december t/m 2 januari.

Met de code Kerst2022 krijg je 20% korting op het gehele assortiment (bij besteding van min 25 euro).
Happy Shopping!
Kinderkamer / 15 January 2019
Babydeken perfectie: Hvid Q&A
CozyKidz is al sinds begin 2018 trots verkooppunt van de prachtige babyproducten van Hvid. Een merk met een Deense naam, maar schijn bedriegt, deze pareltjes in de babywereld komen toch echt uit Belgie. Om je een beter beeld te geven van het bijzondere merk met dito eigenaresse een Q&A met Caroline Camerlynck.

Waarom ben je begonnen met Hvid?

Mijn neefje werd geboren juist voor ik stage zou lopen bij een breimerk in Kopenhagen. De stage in Kopenhagen volgde na een jaar van loopbaanonderbreking om een nieuwe opleiding te volgen: een Master in Breien. Ervoor had ik reeds textielontwerpen en erna illustratie(voor kinderboeken) gestudeerd. Ik maakte een dekentje voor hem als geschenk. Mijn zus vertelde me telkens aan de lijn dat ze zoveel complimenten kreeg over het dekentje. Door enkel op mezelf te zijn aangewezen in Kopenhagen en zoveel nieuwe creatieve mensen te leren kennen, kwam duidelijk naar voor dat ik begon te spelen met het idee van een eigen label met ethisch verantwoord design en materialen. Ik wou oorspronkelijk mijn eindwerk in productie steken, gebreide slaapsetjes van katoen. Voor ik het wist werd het ondergoed uitgesteld om met dekentjes te beginnen. Dekens vind ik al altijd heel fascinerend als concept. Ze geven je warmte, geborgenheid, troost. Je kan ze delen, doorgeven, weggeven enz. 

CozyKidz Hvid babydeken sfeer

Waarom koos je een Scandinavische naam voor een Belgisch merk?

Al jaren maak ik al mijn prototypes eerst in het wit, mijn huis is wit. Moest ik kunnen, ik zou enkel witte dingen maken. Het geeft me rust. Toen ik een naam zat te zoeken wou ik iets met wit, maar vond blanc of blanche te typisch. Ik verbleef vaak in Kopenhagen gedurende een klein jaar, nu zo'n 4 jaar geleden, toen ik bezig was met de voorbereidingen voor mijn merk. Tijdens een ijskoud weekend waar alles was ondergesneeuwd, vroeg ik aan mijn toenmalige Deense vriend, wat is de vertaling van wit in het Deens? Hij antwoordde hvid. Ik zei de dag erna, ja, dat wordt het. Het staat voor puurheid, versheid, sneeuw,enz. En leuk meegenomen, is dat mensen soms denken dat het komt van 'have it'.

CozyKidz Hvid babydeken sfeer

Hoe worden dekentjes, Tokki’ en Titi’s gemaakt?

Als breiontwerper wil ik dat de ontwerpen goed zitten tot in de details. Wij staan voor kwaliteit, ook in de afwerking van de breisels. Onze knuffel Teddy Tokki is daar een goed voorbeeld van. De Teddy Tokki wordt in 1 stuk gebreid en komt volledig 3D uit de machine. Dat is ongelooflijk om naar te kijken! En dat betekent geen naden, maar mooie gebreide details om richtingen te creëren. We zijn ook de enigste in België in mijn sector die met zo'n 3D-breimachine werken. Ik krijg de Teddy Tokki’s onafgewerkt mee van mijn producent hoe ze uit de breimachine komen. Ik was ze in de wasmachine, droog ze. Daarna werk ik de oogjes mooi af, vul het kopje met biologische wol, naai het dicht, en hang een etiketje aan zijkant. De Titi wordt ook op diezelfde breimachine gemaakt. De dekentjes worden gemaakt op 'normale' breimachines van verschillende diktes.

CozyKidz Hvid speendoekje sfeer

Wat maakt jouw items echte baby musthaves?

Het lichaam van een mens en zeker een kind moet omgeven worden door natuurlijke producten, warmte én zachtheid. De eerste maanden is een kind heel vaak bedekt met een dekentje. Onze dekentjes zijn zo zacht doordat ze van merinowol gemaakt zijn. De haartjes van een merinoschaap zijn 10 keer fijner dat het haartje van een 'gewoon' schaap. Daardoor is de wol zo zacht en kan ze niet kriebelen. Dat brengt met zich mee dat ze anti-allergisch is en antibacterieel. Doordat een baby nog niet voldoende zijn eigen temperatuur kan regelen is merinowol daarom perfect. Merinowol heeft de eigenschap dat het je opwarmt als het koud is, en je afkoelt wanneer het warm is. Je kan merinowol dus ook in de zomer gebruiken! Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat kinderen rustiger zijn en beter groeien en eten als ze in merinowol slapen. Onze ontwerpen zijn tijdloos qua ontwerp en kleur zoals de Teddy en ook de speendoekje Titi. Onze producten pluizen niet, je kan de dekentjes lang gebruiken, of voor je volgende baby en waarom niet doorgeven aan iemand. 

CozyKidz Hvid babydeken sfeer

Hoe voel jij je als je happy customer foto’s ziet? 

Elke keer opnieuw maakt mijn hart een sprongetje, meestal gevolgd door een luide 'ohhh'. Als ik het soms even heel druk heb, en mensen sturen me een foto, dat weet ik waarom ik het doe, en is de motivatie er direct weer opnieuw. Mensen sturen me ook privé berichtjes dat ze heel tevreden zijn over de kwaliteit, of dat hun baby rustiger slaapt en dat raakt me telkens en motiveert enorm.

CozyKidz Hvid babydeken sfeer

Hoeveel mensen werken er bij Hvid?

Ik doe alles alleen. De productie geef ik uit handen, omdat het technisch gezien niet mogelijk is om de dekentjes te maken op een huishoudbreimachine. Ze zijn veel te groot. Ik vind het super om samen met mijn producent te zoeken. Ik kom met een idee, testjes van op de breimachine thuis, en we gaan samen aan het werk. Daarnaast doe ik de verkoop, bestellingen klaarmaken, webshop, foto's nemen, bewerken...Tot voor kort werkte ik nog parttime, maar dat is nu niet meer haalbaar. Alle producten werk ik stuk per stuk zelf af. Aan alle producten naai ik zelf een labeltje.  Momenteel lukt dat nog, al wordt het al wat moeilijker om het tempo bij te houden. 

CozyKidz Hvid Caroline Camerlynck

Wat is je toekomstdroom voor Hvid?

Dat Hvid in Europa en de wereld nog meer wordt opgepikt. Het zou ook leuk zijn om de collectie nog te kunnen uitbreiden met enkele producten, ik heb wel nog wat ideeën waar ik zit op de broeden... Daarnaast hoop ik dat de mensen meer stilstaan bij het waarom van het kopen en beseffen dat we niet veel producten nodig hebben om goed te leven. Maar die enkele goeie producten, gemaakt op een correcte ethische wijze én in een goed materiaal, die kunnen we veel langer houden. Ik wil dat mensen de enorme voordelen en waarde zien van natuurlijke materialen. Fleece bevat bv plastic en verliest constant kleine plastic deeltjes als het gebruikt en gewassen wordt. Dat komt bv constant in aanraking met de huid van een baby. Recent onderzoek heeft aangetoond dat er plastic deeltjes zweven in de lucht, en dat we die dus ook inademen. Ik zie het dus als mijn missie om mensen hierop attent te maken en bewuster te laten kopen. En ik merk de laatste tijd dat dat eindelijk begint te komen! 

CozyKidz Hvid babydeken sfeer

Laat een reactie achter
Recente artikelen
Maat dekbed ledikant
21 February 2022
Chillen op maat!
13 November 2018
New in: Play at Slaep!
06 February 2018
New in: Super Carla!
22 January 2018
Lokale parel; Mies & Co
07 October 2016
De mooiste nachtlampjes!
06 October 2016
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »